Hem » 5 roliga utflykter med barn i Skåne
roliga utflykter med barn i Skåne

5 roliga utflykter med barn i Skåne

Om du skulle välja fem roliga utflykter att åka med barn i Skåne, vad skulle du då valt? Den frågan ställde vi oss på Sveriges Bästa Utflykter-redaktionen. Efter lite kivande kom vi fram till följande.

Tuna slott i Lund

Lund-Tuna-Slott

En lekplats så ny så att vi inte hunnit fota den än! Men vem vill inte leka i ett slott? I Tunaparken i nordöstra Lund har den nya lekplatsen form utav ett högt slott – för här låg förr en riktig herrgård.

Karta till lekplatsen
Mer om lekplatsen

Naturum Vattenriket

naturum roliga utflykter med barn i Skåne

Mitt i Kristianstad, mitt i vattnet och biosfärområdet Vattenriket, ligger detta kringelikrokiga hus. Här finns massor av spännande saker att upptäcka för barnen, så här håller vi oss sysselsatta länge. Gratis entré. Restaurang.

Mer om Naturum Vattenriket

Foto: Kristianstads kommun, fotograf Cecilia Sandén

Ångtåget på Österlen

Roliga utflykter med barn i Skåne Ångtåget
Fotograf Jan-Anders Wihrén.

Res som i gamla tider! I sakta mak åker ni mellan Sankt Olof och Brösarp på fagraste Österlen. För att åka med behöver ni biljett.

Skånska järnvägar

Wanås

roliga utflykter med barn i Skåne Wanås

På Wanås kan den mest spännande internationella konst bli en kul upplevelse för barnen. Att det går bra att springa i den stora parken och att många av konstverken är möjliga att röra vid, ja, det hjälper förstås. Och att det sedan finns superfika gör inte saken sämre. Inträde.

På bilden konstverk av Igshaan Adams, I Am You, 2015. Wanas Konst. Foto Pontus Ferneman

Alpackavandring

alpacka

Följ med alpackorna Leonardo, Ludwig och Lukas på en långsam promenad på Åtorpsgården. Det går lugnt och fint – ingen möjlighet att stressa. Boka i förväg. Inträde.

Åtorpsgården

Rulla till toppen
Scroll to Top