Hem » 3 bra caféer i Linköping

3 bra caféer i Linköping

Det finns många bra caféer i Linköping, men vilket ska man välja? Vi har testat tre olika fik i Linköping. Alla är bra på sitt sätt.

Babettes kafferi & bageri

En liten bit av Frankrike

Adress
Stora badstugatan 4, Linköping
babettes.se

caféer i linköping Kimchimacka på Babettes

Välkommen till en bakgård i Frankrike! Om du lyssnar noga hör du männen spela boule under platanerna och madame skramla i grytorna.

Ett av de mest populära caféerna i Linköping är Babette, och vi håller med. Det grundläggande för ett bra café – gott kaffe, bra mat och fikabröd – uppfyller detta fik med råge. Vi testar bland annat kimchimackan på bilden, och den är en riktig fest. Bröd och sötebröd är hantverksmässigt bakat, och liksom lunchen ligger fokus på det närodlade.

Dessutom är detta en utmärkt mötesplats, med stora lokaler inomhus och en trevlig uteservering. På uteserveringen finns ett bibliotek på uteserveringen, vilket rimmar väl med Babettes roll som kulturell plats. Babette anordnar konserter och liknande. Här möts linköpingsbor i alla åldrar – från barn och studenter till affärslunchare och äldre som tar sig en stilla eftermiddagskaffe.

Simons rosteri & bageri

Här är hantverket i fokus

Adress
Storgatan 39, Linköping
simonsrosteribageri.se

Caféer i Linköping - Simons rosteri

På Simons gillar vi att sitta och titta ut vad som händer på gatan. Är det vacker väder sitter vi gärna på den fina innergården som fiket delar med Hemslöjden. Ja, lokalerna är vackra, mysiga och jordnära, vilket återspeglar känslan väl av gediget hantverk. Vi tror att hantverk och transparens är ledord för verksamheten, för hör här: Nästan all mjöl till bröd och bakverk maler bagarna själv. I det egna rosteriet har man järnkoll på kaffet. Det är helt spårbart och man rostar det på plats.

Ett ord: kvalitet. Och okej då, ett till: supergott!

Dahlbergs café

Som det var förr

Adress
Kryddbodtorget 1, Gamla Linköping
dahlbergscafe.com

Caféer i Linköping Dahlbergs på Gamla Linköping bilden visar fåglar som badar

Det här borde vara värsta turistfällan, för det här kaféet ligger mitt i Gamla Linköping. Turisterna väller förbi en vacker sommardag, men på något sätt klarar stället av det. De gånger vi har varit här genom åren – med och utan barn, fina och mindre vackra dagar – har det ändå fungerat.

Själva caféet går i gammaldags stil, så här kan du få hallonmasariner och annat från den klassiska svenska kondistraditionen. Vi sitter gärna ute och tittar på när de välgödda småfåglarna strider om smulorna, just eftersom det är en så traditionell miljö. Knastrande grusgångar. Obekväma stolar. Rickliga bord. Päronträd. Hit gick vi med morfar när vi var små, och hit gick vi med våra egna barn.

Ja, man måste bara älska det.

Fler bra fik i Linköping

Cafeer i Linköping - Chocolat

Chocolat Choklad & kafé

Storgatan 54. Ligger mittemot Simons rosteri.

Här finns allt för chokladälskaren, inte minst ett varierat sortiment av praliner. Så detta är ytterligare ett bra café i Linköping som inte får missas!

chocolat.nu

Tropikhuset

I Trädgårdsföreningens tropikhus hittar du två caféer: Tropikhuset och Belvederen. Båda ligger i vacker trädgårdsmiljö. Vi tänker att just Tropikhuset är utmärkt för hela familjen om man ska välja ett av alla caféer i Linköping.

Linköpings trädgårdscafé

Rulla till toppen
Scroll to Top